1 juni 2018

FC Bayern München retroshirt '60

De Duitse non profit organisatie Kurt Landauer Foundation heeft in samenwerking met het Beierense bedrijf Palme een gaaf retroshirt gelanceerd van de Duitse topclub FC Bayern München. Het retroshirt is gebaseerd op het shirt van Bayern München toen de club promoveerde naar het hoogste niveau van Duitsland. Dit gebeurde in het jaar 1965. Sinds de promotie naar de Bundesliga is Bayern niet meer weg te denken uit de competitie. Kledingsponsor van FC Bayern München in dat jaar was Palme. Het retroshirt van Bayern München is een eer aan de Kurt Landauer Foundation. Het geld wat wordt opgehaald met de verkoop van het shirt, wordt dan ook volledig geschonken aan dit goede doel. Ben je nieuwsgierig naar het retro shirt van de Duitse Topclub? Check de details hieronder!

FC Bayern München retroshirt.          

Het retroshirt van Bayern München is gebaseerd op een periode waar het Duitse voetbal op de schop ging. In 1963 werd de Bundesliga opgericht. Bayern München eindigde derde in het voorgaande seizoen in de Oberliga. Dit zou genoeg zijn voor promotie. Echter werd de stadsrivaal TSV 1860 München kampioen. De Duitse bond wilde geen twee clubs uit dezelfde stad bij de start van de Bundesliga. Hierdoor werd Bayern München gedwongen om te starten in de Regionalliga. Pas na twee seizoenen promoveerde de club naar de Bundesliga en daar is Bayern nooit meer uit weggegaan. Meteen in het eerste jaar eindigde Bayern op de 3e plaats in de competitie en won de beker. Hierdoor plaatste Bayern München zich voor Europees voetbal. In 1967 werd dan ook meteen de Europacup II gewonnen. Een schitterende prestatie van de Duitsers en de start van de opkomst van een absolute Europese topclub. Tegenwoordig zijn we met Bayern namelijk 28 landskampioenschappen, 18 Bekers en 8 Europese hoofdprijzen verder. In de tijd dat Bayern München zich naar de top werkte in Duitsland speelde de club in een shirt wat ontworpen werd door Palme. De basiskleur van het shirt is wit en wordt versierd met bordeaux rode details. Het shirt is uitgerust met een klassieke V hals. Deze wordt omlijnd door een brede bordeaux rode baan. Deze baan komt ook terug in de biezen van het shirt van de Duitse club. Op de linkerkant van de borst staat het logo van Bayern München. Dit is het klassieke logo van de club uit München. Op het shirt zijn uitingen te vinden van de kledingsponsor. Het shirt is gemaakt van 100% katoen en heeft precies hetzelfde design als het shirt van 50 jaar geleden.

FC Bayern München voetbalshirts kopen

Het nieuwe retroshirt fan FC Bayern München is in een limited aantal uitgebracht. Het gave retroshirt van Palme en Bayern is te koop voor een prijs van € 99,- en is te bestellen via eBay. Ben je opzoek naar andere gave shirts van Bayern München? Bekijk dan de onderstaande webshops. In deze webshops is het ook mogelijk om het shirt te personaliseren. Op zoek naar andere producten van de Duitse topclub? Bekijk dan het overzicht met beschikbare artikelen hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je FC Bayern München voetbalshirts in DEZE WEBSHOP

Of beste je retroshirts in DEZE WINKEL