5 hele goede redenen om het EK vrouwenvoetbal te gaan kijken

Het zal je niet ontgaan zijn: vandaag start in ons land het EK vrouwenvoetbal, met als eerste wedstrijd Oranje – Noorwegen. Meteen een topper dus. Toch horen wij om ons heen weinig enthousiasme wanneer we het over vrouwenvoetbal hebben. Tot op heden hebben wij ons ook niet bepaald ingezet voor de dames en dat voelt toch niet helemaal goed. Oranje is oranje en dus verdienen ook de vrouwen een kans. En wel om de volgende 5 redenen.

Lieke Martens

Niet voor niets maakte de hele handige linksbuiten deze week de overstap van Rosengard naar Barcelona. Sterker nog, ze wordt de best betaalde vrouwelijke speler (ca. €200.000 per jaar) van Barça. De Catalanen hebben niet zitten slapen, want weinig vrouwelijke spelers hebben een actie als Martens en zijn óók nog eens zo effectief. Alleen hiervoor al zitten wij om 18.00u klaar.

Aanval

Waar de aanval van het mannelijke oranje momenteel vrij tandeloos overkomt, is dit bij de vrouwen momenteel juist de meest spectaculaire linie. Op de buitenkant staat aan de rechterkant de pijlsnelle Shanice van de Sanden (Liverpool), op links de zojuist besproken Lieke Martens. In de punt staat natuurlijk Miedema, die onlangs naar Arsenal vertrok. Bij Bayern maakte ze 35 goals in 3 seizoenen, voor Oranje heeft ze er 41 uit 51 gemaakt. Dat zit dus wel goed.

Geen gezeur

Wat opvalt bij het vrouwenvoetbal is dat schwalbes en matennaaierij een stuk minder aanwezig is dan bij de mannen. Eigenlijk best wel verfrissend als je het ons vraagt, zo ligt het spel wat minder vaak stil en wordt er lekker doorgespeeld.

Successupporter

Geen enkele voetballiefhebber wil ‘successupporter’ genoemd worden. ‘Je bent nep’, zeggen mensen in dat geval eigenlijk. Mochten de dames straks een heel eind komen, en Nederland opeens massaal begint te kijken, dan wil je voorkomen dat jij nergens over mee kunt praten. Jij wilt juist degene zijn die er vanaf het begin bij was. Zoals een echte die-hard betaamt.

@glamournl 💃🏽⚽️

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekss) op

Vrouwen

Uh, tja. Een man kan niet ontkennen dat het leuk is om naar sportieve dames te kijken. Misschien vinden de dames dit niet de beste reden, maar als dit het zetje is wat je nodig hebt om het vrouwenvoetbal een kans te geven, waarom niet? We won’t judge.

Had je trouwens al gezien dat de vrouwen, speciaal voor dit toernooi, een geheel nieuw en aangepast Oranje-logo hebben gekregen? Hier zie je dat KVNB-logo van de Nederlandse vrouwen.