Dit elftal met WK-afwezigen zou een droomelftal voor elke bondscoach zijn

De kwalificatie voor het WK zit erop. Althans, voor de meeste teams. Enkele ploegen mogen zich nog proberen te plaatsen middels de play-offs, maar voor Oranje en een heleboel andere landen zijn de kansen verkeken. Helaas betekent dit ook dat er grote namen gaan ontbreken op het hoogste mondiale podium. Wanneer je deze namen in een elftal zet wordt het pas echt pijnlijk duidelijk hoe zonde dat in sommige gevallen is.

WK-afwezigen XI

In het elftal van WK-afwezigen hebben we vanzelfsprekend een plekje ingeruimd voor Arjen Robben, maar ook Virgil van Dijk. Voor de rest geen Oranje-spelers, want er zijn genoeg toppers om uit te kiezen. Met name het middenveld en de aanval zijn de natte droom van elke bondscoach. Oordeel zelf.

Bank

Naast een goede basiself kun je ook een leuke bank samenstellen. Wat dacht je van spelers als Naby Keita, Mahrez, Mkhitaryan, Hamsik, Pulisic en Dzeko? Niet verkeerd. Met Blind heb je een goede back erbij en Claudio Bravo zou een prima reservedoelman zijn. Na de play-offs komt er ongetwijfeld nog een lading kandidaten voor deze WK-afwezigen XI bij.

Nainggolan

Mogelijk kunnen we aan dit lijstje nog een opvallende naam toevoegen. Radja Nainggolan wordt de laatste interlands namelijk stelselmatig door Martinez genegeerd. Belgische fans zijn het daar massaal over oneens en steunde hem al met spandoeken en hashtags als #iksteunRadja. Hopelijk bedenkt Martinez zich nog op tijd.

Over Bale en Nainggolan gesproken, dit is waarom dat zij expres gaten in hun voetbalsokken knippen.